Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Planlæg din tid i en kalender og få bedre overblik

Hvad enten du døjer med en travl hverdag, mangler overblik eller bare gerne vil lægge planer for ferien, så kan du med fordel planlægge din tid i en kalender. Der kan nemlig være mange fordele ved at planlægge sin tid, hvad enten du gør det ugevis eller på daglig basis. Kalendere er gode hjælpemidler til dette, og hvis du er typen, der gerne vil have størst muligt overblik, kan du endda gøre brug af flere kalendere. Du kan f.eks. have en kalender til dagligdagen, hvori du noterer dig de daglige gøremål, eller en ugekalender hvori møder og aftaler kan skrives ned.

Gode råd til planlægning

Når du skal planlægge din uge eller dag, så sørg for at skrive de vigtigste gøremål ned, men gør plads til det uforudsigelige. Prioriter dine opgaver, så de vigtigste står øverst, og lad derefter de mindre opgaver finde plads. Lad være med at overfylde din kalender, og hænder det, at du ikke når alle dine mål eller opgaver for dagen, så skriv dem på en senere dato og giv i stedet dig selv et skulderklap, for de opgaver du nåede. Undgå minutiøs planlægning, især hvis du skal på ferie. Er i til aktiv ferie, så kan i med fordel undersøge seværdigheder og attraktioner på forhånd, og planlægge eventuelle udflugter på forhånd. På denne måde kan i danne overblik over en aktiv ferie – uden stress.

Fordele ved at planlægge sin tid

Der er mange fordele ved at planlægge sin tid, både arbejdsmæssigt og personligt. Hvis du går og stresser over møder og aftaler, eller de opgaver du ikke nåede, så kan dette resultere i stress og hovedpine. Dette kan forebygges med planlægning af din tid. Det er desuden med til at give dig mere livsglæde, og du kan på samme tid øge din produktivitet på arbejdet og i hjemmet.