Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Derfor elsker vi at rejse til Italien

Italien er et af de mest populære lande at rejse til på ferie, og med god grund! Det sydeuropæiske land byder nemlig på meget mere end ’bare’ en lækker pizza og et udsøgt glas rødvin (som man egentlig heller ikke skal sige ’bare’ om) – der findes mange små skatte i det støvleformede land, at du med garanti ikke har lyst til at vende om, når først du har sat dine ben i landet!

 

Italiens mangfoldighed

Der findes så mange forskellige måder at holde ferie på i Italien, endda så mange at du helt sikkert får svært ved at vælge. Hvis du er til den traditionelle badeferie, er der tonsvis af hoteller og ferielejligheder, og hvis du er mere til at bo tæt og møde nye mennesker, er italienske campingpladser dit go-to! Derudover findes der kultur og historie i alle små hjørner og flækker af landet, så du aldrig kommer til at kede dig. Hvis du tværtimod er til sporten og at få pulsen op, er Italien netop landet for en udfordrende cykeltur i bjergene, hvor du under alle omstændigheder får udsigter, der ellers kun er til at drømme om.

Italien er altså uden tvivl for alle. Der er leg og glade dage for børnefamilier, gang i den for unge, og de mere rolige og idylliske bjergtoppe for det ældre par. Du vil altid kunne finde noget at lave, og bedst af det hele er, at det ikke er længere væk, end at du kan køre dertil!

Det italienske folk

Italienere er uden tvivl stolte af deres land. De ser optimistiske på tilværelsen, så latter og glade dage er en stor del af deres liv. Du vil opdage, at rigtig mange af hoteller, restauranter og små virksomheder er familieejede, og at de går rigtig meget op i, at give dig den bedst mulige oplevelse. Italienere er åbne folk, som er stolte af natur, og derfor aldrig siger nej til en snak eller en mulighed for at vise deres bedrifter frem. Du kan altså være sikker på, at du bliver budt hjerteligt velkommen i deres elskede land.

 

Det italienske vejr

Behøver jeg nævne det? For rigtig mange danskere betyder ferie sol og varme, og dette kan du være næsten 100 procent sikker på, at du får. Det italienske klima er naturligvis varmere (og mere stabilt om sommeren) end det danske, og hvis du tager derned i foråret, sensommeren eller starten af efteråret, vil du også opleve, at vejret er markant varmere end i Danmark. Hvis det til gengæld en dag regner, tordner eller lyner (ofte alle tre på én gang), er det på en anderledes måde, end du er vant til. For vejret er stadig varmt, så du kan stadig sidde ude under et lille tag og få en drink med familie eller venner, og pludselig opdager du, at det buldrende vejr er helt hyggeligt.

Derudover sikrer det italienske klima også, at det er koldt om vinteren. Italien er altså ikke kun til sommersæsonen, men også oplagt til den årlige skiferie, hvis det er det, du drømmer mest om. Lån til din rejse her.

Det italienske køkken

Pizza, pasta, desserter – det italienske køkken spiller sidst, men ikke mindst, en storrolle for, hvorfor Italien er så populært et rejsemål. Det italienske køkken er en favorit blandt utallige mennesker, og det er ikke uden grund. Det italienske menukort er så langt, og du kan være sikker på at finde noget, der kan få din mave til at rumle. De gør rigtig meget ud af deres mad og går rigtig meget op i det, og af en eller anden grund er det som om, at alleitalienere er gode til at lave mad.

Så meget som italienerne specialiserer sig i maden, lige så meget specialiserer de sig i vinen, og hvis du er til et godt glas rød- eller hvidvin er Italien et udsøgt sted for dig! Du kan endda selv få lov til at vandre rundt i vinmarkerne og følge med i hele produktionsprocessen for din yndlingsvin.