Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Guide: værd at se i Italiens modemekka

Gucci, Prada, Versace ligeså langt øjet rækker. Er du også en af dem, der nyder at trave bymidten rundt i ferien i jagten på lækre sko, kjoler eller jakker? Milano er Italiens modemekka og bliver rangeret som værende blandt de bedste steder at shoppe – men også blandt de dyreste. Men uanset om du helst tropper op i de dyre high fashion mærkevarer, fører en vintage stil med et mix af genbrug og nye styles, eller ikke skænker det mere end en enkelt tanke, hvad du iklæder dig, så har Italiens modehovedstad noget for dig.

 

Kunst, kultur – og mode

 

Selvom Milano ligger i toppen, når man taler om modeshows og -events, har millionbyen også mere at byde på. Så hvis du er i gang med at planlægge din næste ferie, så overvej om det ikke skal være flybilletter Milano, der skal lægges i kurven.

Hvis vi holder os i shopping-temaet, bør den gamle arkade ”Galleria Vittorio Emanuele” rangere blandt de absolutte must-see. Den æstetiske arkade er særligt kendt for sit smukke loftparti, der er konstrueret af glas og metal og med kunst og malerier langs væggene, og også gulvet er præget og udsmykket med Italiens historie. Arkaden er samtidig Italiens ældste og fungerer i dag som et enormt shoppingcenter med rig mulighed for at snuse til de kendte mærkevarer og luksusbutikker. Trænger kroppen til et hvil, indbyder de mange små restauranter og cafeer rundt i arkaden til en hyggelig stund. Særligt i juletiden er arkaden et besøg værd, da der her bliver pyntet op til den helt store guldmedalje og med et enormt juletræ i centrets midte under glaskuplen.

 

Andet end shopping

 

Milano er – selvfølgelig – også andet end bare et modemekka. Den norditalienske storby byder på en rig historie og kultur, som er værd at dykke ned i, når man kommer til byen. Alt fra museer, operahuse og gamle slotte findes også i byen.