Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Tag på kør-selv ferie og oplev Gardasøens charme

Italien er et fantastisk land, og I behøver ikke køre langt ned, før I kan mærke charmen og smage den gode italienske mad. Gardasøen er et meget populært sted at holde ferie, når man kører i bil. Der er rigtig mange campingpladser i området, hvor der er rig mulighed for at være sammen med andre familier, eller hvor børnene har mulighed for at finde andre legekammerater.

 

Hvad kan I opleve ved Gardesøen?

Gardasøen byder både på historie, smukke omgivelser, afslapning, men der er også rig mulighed for at få en aktiv ferie. Der dyrkes flere former for vandsport på søen blandt andet kite- og vindsurfing. Derudover giver de naturskønne omgivelser også gode muligheder for klatring, vandring eller cykelture. Der er derfor flere forskellige måder, I kan underholde hinanden på.

 

Vil I hellere flyve?

Hvis I ikke har lyst til at køre til Italien, så er der rig mulighed for at flyve, når I vil rejse til Gardasøen. Så lander I hos den nærmeste lufthavn og kan eventuelt leje en bil, som I kan køre rundt i dernede. Det er en rigtig nem måde at gøre det på, da det tager væsentlig kortere tid med fly end at køre derned. Især hvis I har små børn, kan det være en rigtig god løsning.

 

Gardesøen fra nord til syd

I den nordlige ende er der flotte bjerge rundt om hovedbyen Riva, som er et virkelig smukt sted. Bjergene bliver mindre og mindre, jo mere syd på I kommer. Det bliver i stedet et bakket landskab, hvor der ligger en masse små byer, hvor der er mulighed for at sejle med rutebåde, der kan sætte jer af lige, hvor I vil. Det er langt bedre at vælge bådene frem for at køre, da det er nogle meget smalle kystveje, så det næsten ikke er til at komme frem.