Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Det smukke Norditalien skal opleves

Smukke Norditalien – her kommer foråret tidligt, og efteråret sent. Mange danskere tager hvert år til Norditalien. Det er nemt at komme derned med fly – og er man opmærksom, er det muligt at komme afsted til nogle rigtig attraktive priser.

Norditalien er skøn og har rigtig meget at byde på. Afhængig af hvornår på året man ankommer, er der noget til enhver smag.

Norditalien

Italiensk modeby Milano ligger i Norditalien

Milano som ligger i Norditalien er en storby, hvor efterhånden fashion og modelling har en stor plads. Det er en modeby, ligeså vel som Italien er det i sig selv. Fashion er meget sjældent større end det er det i Italien. Ligeledes er det også her mange store anerkendte modehuse holder til.

Det perfekte klima

Italien kan mere end at sætte fashiontrends. Også klimaet er sublimt. Især er det godt til produktion af vin, da det har den rette temperatur i forhold til at kunne dyrke mange forskellige druesorter. Et godt glas vin er altid på sin plads, når man sætter sine fødder i Italien. Men vinen bliver bare så meget bedre, hvis man kombinere den med det italienske køkken. Det som de er mest kendt for i den nordlige del af Italien er sine pizzaer, pølser og sin pasta. Disse retter fås i alverdens varianter, hvor det i princippet kun er fantasien som sætter grænser.

Øvrige delikatesser er Tiramasu, Creme Caramel, Parmesanosten, Gorgonzola og Mozarellaen. Alt sammen er noget der stammer fra Italien, og som turist kan man ikke komme udenom disse delikate muligheder.

Kommer du til Italien med fly

Flyver du til Norditalien er det i den grad vigtig, at have styr på dine rettigheder i forhold til det flyselskab du flyver med. Alle flyselskaber går ind under samme lovkrav, men der er stor forskel på hvor man flyver hen. Eksempelvis betegnes ruten til Norditalien som kort.

Dagligt rammes tusinder af flyforsinkelser eller flyaflysninger. Størstedelen af disse gør ikke sit, for at få sin godtgørelse man i princippet er berettiget til når det sker. Husk altid – selvom flyvetiden i sig selv ofte kan se ud til at være kort, så kan den sagtens trække ud på baggrund af ventetid i transit, eller forsinkelser udenfor selskabets rettigheder. Sker dette bør du forsøge at gøre dit for at gøre krav på din kompensation.

Vi ønsker dig en nem og behagelig tur til Italien.