Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Tag på aktiv ferie i Italien

En ferie i Italien forbindes ofte med god vin og aperitivo, lækker mad og betagende strande. Elsker du Italien, men har du lyst til en anderledes ferie, behøver du ikke at vælge en anden destination.

Italien byder nemlig også på meget for dig, der er eventyrlysten, og ønsker en aktiv ferie fyldt med oplevelser.

Nedenfor, giver vi vores bud på nogle af de ting, som Italien byder på til dig, der er sulten efter nye eventyr.

Tag på cykelferie

En cykelferie i Italien giver dig en helt ny årsag til at blive forelsket i landet. En cykelferie giver dig nemlig mulighed for at opleve landet på en helt ny måde, og giver dig mulighed for at se ting, du ellers ikke ville støde på.

Der er mange forskellige områder, der bør udforskes på cykel i Italien. Blandt disse er Dolomitterne, som er en bjergkæde. Ikke blot oplever du de flotte landskaber under en cykelferie her, men du oplever også tre forskellige lokale kulturer, nemlig den tyrolske, den italienske og Ladino-kulturen.

Udover Dolomitterne, er Amalfikysten også perfekt til din cykelferie. Du har mulighed for at opleve betagende byer, såvel som utrolige naturreservater, bjergområder, og hyggelige småbyer. En cykelferie i Amalfikysten, giver dig altså en ferie fyldt med kontraster.

Et godt tip til en cykelferie i Italien er at benytte sig af elcykler, så man ikke behøver at benytte mange kræfter på at komme frem, og snarere kan nyde de smukke omgivelser.

Elcykler er også en fordel herhjemme, til dig, der gerne vil komme fra a til b uden at svede for meget, men også til dig, der har behov for en skånsom cykel. Du kan finde elcykler af yderst god kvalitet her.

Tag på vandreferie

Italien tilbyder perfekt terræn til at vandre, og for alvor stoppe op og nyde de smukke landskaber, du møder undervejs.

Et område, der bør især bør opleves, er Cinque Terre. Her er der et solidt stisystem, der giver dig mulighed for at vandre fra landsby til landsby, og opleve utrolige skove, fantastiske vinmarker og betagende landskaber med udsigt over havet undervejs.

Herudover er Pisa en yderst god destination at vandre i. Er du til by-ferier, er den især perfekt, idet du får det bedste af begge verdener. Ved en vandretur i Pisa, kan du opleve de smukke bygninger, broer og det skæve tårn, ligesom ved en helt almindelig by-ferie. Dog får du også oplevelsen af den aktive ferie, idet du netop vandrer gennem byen, i stedet for målrettet at gå efter seværdighederne. På denne måde har du mulighed for at se og opleve ting, som du ellers ikke ville se under en helt almindelig ferie.

Tag på jagtferie

Ikke nok med, at Italien giver dig mulighed for at opleve landet på en unik måde, tilbyder den også unikke oplevelser, der giver et adrenalinsus, og er perfekt til dig, der hungrer efter eventyr.

Italien har nemlig også et perfekt terræn til jagt. Her har du mulighed for at få en autentisk oplevelse og mærke adrenalinen suse gennem hele kroppen, når du kommer helt tæt på de vilde dyr.

Du har mulighed for at opleve jagt på råbuk, kronhjorte, fasaner og meget mere. Så pak kufferten, husk dit jagttøj, og tag kæresten eller din bedste ven med på en tur I sent vil glemme.