Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Brug dine feriepenge i Norditalien

Der er intet mere oplagt sted at tage på ferie end i Norditalien, men det kan være svært at finansiere sine rejser, hvis man ikke har styr på, hvordan man får udbetalt sine feriepenge. Derfor bør man altid kende til feriepengesystemet, så man kan få udbetalt det, som man er berettiget til. Derudover kan det være en god idé at have et grundlæggende kendskab til, hvor meget man egentligt har optjent i feriepenge og hvor mange feriedage, som man har til gode. Det kan man nemt og hurtigt finde ud af på borger.dk, så man kan komme af sted.

 

Så meget ferie kan du holde

Du optjener både feriepenge og feriedage, når du arbejder. Det er nemlig sådan, at det fleste mennesker i Danmark er omfattet af ferieloven, som berettiger dig til feriepenge og feriedage. Det er dog ikke sikkert, at du er omfattet af loven, så du bør altid tjekke ind med dig fagforening, hvis du er den mindste smule i tvivl. Hvis du er indbefattet af ferieloven, vil du optjene 12,5% af alt det du tjener som feriepenge, der kan blive udbetalt til dig fra d. 1. maj. Du optjener derudover 2,08 feriedage for hver måned, du er fastansat på en arbejdsplads, så der burde være rigeligt med feriepenge og feriedage til at kunne nyde en god, lang ferie.

Sådan får du udbetalt dine feriepenge

Udbetalingen af dine feriepenge foregår som sagt på borger.dk og du skal bruge dit NemID, for at få lov til at søge om dem. Du skal ind på din FerieKonto og se, hvor meget du har til gode i både feriedage og i feriepenge. Herefter er ansøgningsprocessen ret ligetil og man skal bare sige, hvornår man holder ferie fra og til og så bør du få udbetalt dine feriepenge inden din feries start. Herefter gælder det bare om at få booket det næste fly til Milano, så du kan komme på en lækker Italiensk ferie og nyde den smukke natur.