Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Få det mest optimale ud af din ferie

Ønsker du at få det mest optimale ud af den ferie? Så læs mere her, hvor vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du får mest ud af din ferie.

Før din ferie

Køb flybilletter i god tid:
Flybilletterne er oftest en af de tungeste poster i feriebudgettet, og det er derfor mange gange denne post, der bestemmer det populære rejsemål. At være ude i god tid med flybilletterne har både en økonomisk og praktisk funktion.
Tidligere var det ud fra et økonomisk perspektiv billigst at købe billetter til sin feriedestination i sidste øjeblik. Men i dag er konkurrencen blandt lavprisselskaber skærpet, og især forretningsrejsende er villige til at betale et stort beløb, for at kunne købe flybilletterne i sidste øjeblik. Disse faktorer har gjort, at det ikke længere er, lige før lukketid, at man erhverver sig de billigste flybilletter. Nu siger man faktisk, at det er billigst at købe sine flybilletter 6 uger inden afgang.
Den praktiske grund til, at det er fordelagtigt at købe flybilletter i god tid, er fordi det giver dig en længere tidsperiode til at planlægge din ferie grundigt.

Planlægning:
At få det optimale ud af din ferie, handler i høj grad om planlægning. Mange gange kan en ferie hurtigt blive indholdsløs, hvis der ikke er styr på planlægningen.
Et godt råd, er derfor at undersøge, hvilke seværdigheder og oplevelser, som du har lyst til at udforske, når du ankommer til dit feriemål. På den måde får du lagt en agenda for din ferie, og undgår at blive stresset over, at føle du spilder din tid dernede.
Du kan med fordel også undersøge, hvilke spisesteder du ønsker at besøge på din ferie. Læs anbefalinger og anmeldelser på restauranterne i dit ferieområde, og vælg 3-4 stykker du vil besøge.

Under din ferie

Tid til at frakoble:
Det er meget vigtigt, at du giver dig selv lov til at tage på ferie, da det er med til at genoplade dine batterier, forbedre koncentrationen og effektiviteten samt at gøre dig til et lykkeligere menneske.
Du skal derfor så vidt muligt forsøge at tænke så lidt på arbejde, når du holder ferie. Du kan evt. sætte autosvar på, på din mail. Dette dine kollegaer opmærksomme på, at du ikke kan svare på mails, da du er på ferie.
Hvis en arbejdsfri ferie er umuligt for dig, kan du inddele dit arbejde i faste tidsrum og tidsintervaller. På den måde undgår du, at dit arbejde og privatliv flyder sammen på din ferie.

Efter din ferie

Dokumenter din ferie:
Du må ikke glemme at dokumentere din ferie, da det er dejligt at drømme sig tilbage til en ferie fyldt med gode minder. Efter din ferie kan du eventuelt gøre det til en tradition at lave et fotoalbum, hvor du indsamler de bedste billeder fra den pågældende ferie. Det kræver dog, at du enten har et kamera eller en mobiltelefon med et tilstrækkeligt godt kamera, da fotokvaliteten skal være bedre, hvis du skal have fremkaldt dine billeder fysisk.
Det er vigtigt at du beskytter din mobiltelefon, når du er på ferie og tager mange billeder, da den lettere kan gå i stykker på farten. Sørg derfor for at købe noget mobiltilbehør, der vil kunne beskytte din telefon.

Hvis du følger disse god vil du opleve følelsen af mindre stress og ro både før, under og efter din ferie.