Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Vejret i Italien – Information til turister

Mange turister måske synes, at Italien har et mildt og varmt vejrlig det meste af året, men det er ikke helt korrekt. På grund af Italiens bjergrige landskaber kan landets klima variere. Alperne er kølige med lange vintre, selv om det er varmere fra juli og september. Der kan være kraftig regn i september. Snefaldet begynder i november og til tider i oktober, men der er ingen forudsigelighed, om hvornår begynder. Hvis du planlægger skiture, er det bedste tidspunkt begyndelsen af januar.

For dem, der planlægger at besøge den smukke by Venedig i løbet af sommerferien, husk, at det kan blive temmelig varmt og fugtigt i sommermånederne. Vejret er meget mere behageligt i januar og februar. Firenze, en anden populær turistlokation har ekstreme vejrforhold, så planlæg din tur med dette i tankerne. For så vidt angår vejret i Rom, kan den varme Sirocco-vind føre til meget høje temperaturer i hele august. Snefald i Rom er sjælden, selv om temperaturerne kan falde, hvilket gør det nødvendigt at have varmt tøj med på turen.

Hvis du besøger Sicilien om sommeren, så skal du vide, at Sirocco-vinden kan gøre vejret tørt og varmt. Vintrene er moderate, uden helt lave temperaturer. Det bedste tidspunkt at besøge Italien er mellem april og juni. Selv om det bliver overfyldt med turister i løbet af denne tid, er vejret solrigt og behageligt. Det er bedst ikke at besøge Italien i juli og august, hvor de høje temperaturer kan gå én på nerverne.