Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Tilbring en historisk sommer i Rom

Rom er hovedstaden og den største by i Italien. Byen er blevet synonym med historiske og arkitektoniske vidundere, hvilket gør den til et af de vigtigste turistmål i verden. Få en stor sanseoplevelse ved at besøge Rom med din familie i løbet af sommerferien. Ikke blot vil du blive overrasket over de vidunderlige seværdigheder, men dine børn vil også lære en hel del historie.

Romersk arkitektur betragtes som en af de bedste i verden, og Colosseum er et vidnesbyrd om storhed. Det er et gigantisk amfiteater fra år 70., som havde kapacitet til at huse mere end 50.000 mennesker. Her kæmpede gladiatorer mod hinanden eller mod kriminelle og vilde dyr foran et stort publikum. Rom er også kendt for sine katakomber, underjordiske gravpladser. I disse katakomber blev gamle romere, herunder kristne, jøder og hedninge, begravet.

Den selvstændige by Vatikanet, hjemsted for paven, er et must-visit for den fromme. Der er en mystisk aura omkring denne by, som også er på UNESCO verdensarvliste. Den Palatinske bakke er et andet must-besøg for dem, der er på sommerferie i Rom. Den er en af de syv bakker i Rom med forbindelse til mytologi og er stedet for mange udgravninger. Ruinerne omfatter Imperial Palace, Casa di Livia og Orti Faranesis haver, som går helt tilbage til det 16. århundrede. Du må ikke gå glip af Museo Palatino, som huser smukke romerske skulpturer og artefakter.

Disse er blot nogle få af de mange undere du kan se i den medrivende by Rom.