Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Tips til ferien – Det skal du opleve i Italien

Foruden pasta, pizza og fodbold har Italien meget mere at byde på. Med gode grunde er Italien ét af danskernes foretrukne feriedestination, da landet har meget at tilbyde for enhver smag og alder. Nye oplevelser kan findes ved hver tur til det støvleformede land, og vi kigger nærmere på nogle af de oplevelser, der er et besøg værd, men som de fleste danskere måske ikke kender til.

pexels-photo

Abruzzo – Sulmona og Monti della Laga

Er man til udforskning af uberørte områder er Abruzzo helt klart stedet, der venter at blive opdaget. Her møder man kombinationen af enorme parker, naturfyldte toppe og områder i ”ørkenen” med bjørne og ulve i horisonten. Bliv revet med tilbage i uspolerede gamle, italienske landsbyer som Sulmona eller Monti della Laga. Her kan man også opleve en slangefestival, vandland, høstoptog og en smuk nationalpark.

Lombardiet – Bergamo

De fleste turister vender vejen forbi Milano, der er nærliggende til den norditalienske by Bergamo, som mange rejselysten stærkt ignorerer. Det er en skam, da Bergamo er Lombardiets fineste bjergby. Bergamo er en charmerende muret by med små stemningsfyldte, snoede gader, hvor der er rig mulighed for at tage et hvil med en god lokal kop kaffe eller udforske kunstmuseet Accademia Carrara.

Piedmont – The Langhe

Foruden sine skisportssteder er Piedmont næsten ukendt for turister. Endnu en skam, da denne region faktisk antages for at være Italiens svar på gastronomiens mekka. Det var fødestedet for slow-food-bevægelsen samt byen, der byder på nogle af de smukkeste landskaber. Kombiner gastronomi og landskab i én rejse ved at udforske Piedmont gennem sine vine. Udforsk regionen og opdag en række af forskellige stilarter – lige fra dristige og aldersværdige rødvine til delikate, søde hvidvine. Piedmont er én af Italiens mest anerkendte vinproducerende regioner.

Skal turen gå til Italien?

Lyder Italien fristende, og skal ferien gå til det stemningsfyldte land, kan du finde gode tilbud på afbudsrejser til Italien på Tripbuddy, hvor det er muligt at komme afsted med gode rabatter.