Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Oplev det smukke Norditalien

Italien, landet syd for alperne også kaldet støvlelandet har de sidste mange år været et yndet feriemål for mange danskere og ikke uden grund. Landet oser af charme og har mange utroligt flotte kyststrækninger ligesom smukke sletter og fantastiske bjergrige regioner.   Det nordlige Italien har mange forskellige seværdigheder at byde på.  Her er alt fra pulserende byliv til strande og bjerge,  hvilket vil sige at regionen har noget for enhver smag.

 

Torino

Torino er en by beliggende i nordvest Italien og var faktisk Italiens første hovedstad. Den er primært kendt i omverden for at huse en hel del industri, hvor især den italienske bilindustri kommer fra. Her eksisterer utroligt mange Fiat fabrikker, som brødføder en stor del af byens befolkning.  Byen ligger for foden af alperne, hvor det ikke tager mere end en halv times kørsel, så er det muligt at få en smuk udsigt udover byen.   Der er mange fede seværdigheder i byen, som huser fodboldholdet Juventus, hvor bl.a. Piazza Castello, hvor der et væld af restauranter ligesom sporvognene præger byen.  Torino er en glemt italiensk perle og blegner nok en smule ved siden af store turistattraktioner som Rom og Venedig.

Lago di como

 

Er af mange kendt som Italiens smukkeste sø og det er ikke uden grund. Lago di Como eller Comosøen har et frisk dybblåt vand, hvor bjergsiderne pryder vandlinjen med sine lodrette skråninger.  Der ligger mange forskellige byer ned til Comosøen, hvor Domaso er en lille perle, der ligger for nordenden af søen, hvor der modsat andre steder omkring søen er en mild brise, som gør det til et yndet sted for både surfere og andre sejlsportsaktiviteter. Hvis du skal bade ved Comossøen, så er den lille by Varenna langt det bedste sted at besøge. Her minder sø-breden meget om e strand, hvorfor det er mere børnevenligt end andre steder ved søen.  Comosøen er et paradis for den, der sætter pris på kombinationen af imponerende bygningsværker og flot natur. Dertil vil de mange små restauranter og den italienske gæstfrihed uden tvivl være en uforglemmelig oplevelse.  De fleste byer langs Comosøen har et bredt udvalg af hoteller eller hostels, hvor det er muligt at indlogere sig. Hvis du skal bo på hostel er det muligt at få tildelt sengetøj, hvis ikke kan lade sig gøre er det nemt at finde lækkert sengetøj.

Hvis du vil besøge en større by end dem der ligger tæt på Comosøen, så ligger hele Nord Italiens modeby Milano ikke langt derfra.  Her finder du alt hvad hjertet begærer, når det kommer til verdens mest eksklusive modehuse.

 

Canazei

 

Canazei er et af de bedste skisteder i alperne og er beliggende i Norditalien. Her er fantastiske skisportssteder til utroligt billige priser og et natteliv med fuld fart over feltet. Det er verdens største skisportsområde, hvilket utvivlsomt indikerer, at uafhængigt af ens skisportsevner, så er det muligt at finde en pist, der matcher dine evner.  Hvis man skal beskrive stemningen i Canazei, er det en blanding af den Schweiziske kultur og den italienske.

Transport

Der er forskellige måder at komme til Norditalien på, man kan både tage bilen derned, hvilket er en storslået tur gennem fantastisk natur.  Et hurtigere alternativ vil være at hoppe på et fly til Rom. Det er muligt at finde billetter her.