Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Oplev det nostalgiske Norditalien

Norditalien er et smukt sted, hvor især regionen Toscana er et meget kendt rejsemål. Toscana er kendt for at være et sted, hvor du kan komme i den rette italienske stemning, og hvor du kan opleve god mad, vin og ikke mindst det gode vejr. Toscana har meget at byde på, og du kan herunder læse om, hvilke oplevelser der befinder sig i den Norditalienske region.

Oplevelser i Toscana

Lucca
I den nordøstlige del af Toscana ligger byen Lucca, som er en af de mest velbevarede middelalderbyer i hele Italien. Selve byen er omkranset af en fire km lang mur, men bag muren kan du finde en samling af kirker og tårne, som er fra romertiden og op til renæssancen. En af de bygninger, som er et højdepunkt på turen, er katedralen St. Martin, som er fra det 13. århundrede. Det er en katedral, som er fyldt med renæssancemalerier.

Pisa
Ca. en times kørsel fra Lucca ligger Pisa, som er kendt for det skæve tårn. Det skæve tårn i Pisa er meget berømt, fordi det var her, den italienske videnskabsmand, Galileo Galilei, beviste hans teori om tyngdeloven ved at lade genstande med forskellige masser falde ned fra tårnet, og hver gang ramte de jorden samtidig. Det er desværre ikke muligt for turister at komme op i tårnet, men du kan uden problemer tage et billede af det.

Chianti
Chianti er et område i Toscana, som ligger mellem byerne Firenze og Sienna. Det er et område, som er kendt for sin vinproduktion, og derfor kan du vælge at tage på diverse vingårde, som er i området. Foruden dette er det et naturskønt område, som er værd at opleve. Du kan vælge at opleve det til fods, til hest eller oppe i en luftballon.

Rejsemuligheder

Hvis Toscana lyder som et rejsemål for dig, så er der forskellige måder, hvorved du kan rejse til Norditalien. Du kan vælge selv at køre derned i bil, hvilket vil tage lang tid, men det kan give anledning til at se den smukke natur. En anden og hurtigere mulighed er at tage et fly til Pisa. Hvis du gerne vil rejse med fly, kan du på hjemmesiden billigsteafbudsrejser.dk finde afbudsrejser til Italien.