Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Fem stykker tøj du skal have med på safari

Når du skal på safari, er det vigtigt, at du har det rigtige tøj med. Det er nemlig med til at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse. Vi kender alle sammen det at skulle stå og pakke sin kuffert dagen før, vi skal af sted og prøve at gennemskue, hvilken form for tøj som vi får brug for. Med denne guide får du råd til de fem ting, som det er vigtigst, at du tager med på safari.

Inden du taget på safari, så husk at tjekke om du har betalt regningerne til din a-kasse, det ses nemlig engang i mellem at de rejsende kommer hjem med dårlig mave og derfor må melde sig syge, og hvis man har lidt rigeligt sygdom i forvejen, så kan det være en god ide at have styr på sin a-kasse.

1. En hat

Når du tager på safari, er solen meget stærkere. Det er derfor en god ide, at du tager en hat med. Med hatten kan du beskytte dit ansigt mod den skarpe sol. Det kan derfor blive et af dine vigtigste stykker tøj.  Solcreme virker et stykke af vejen, men når du bruger flere timer ude i det åbne landskab, er en hat din bedst ven.

2. Tøj i neutrale farver

Der er en grund til, at folk ofte har kakifarvet tøj på, når de er på safari. Hvidt tøj kan nemlig være med til at skræmme de sky dyr væk, mens sort tøj tiltrækker myg og insekter. Det er derfor vigtigt, at du vælger noget tøj i neutrale farver at have på til selve safarien. Når du skal ud at spise eller lignende, kan du selvfølgelig sagtens have hvidt på.

3. Badetøj

Når du tager på safari, er din første tanke måske ikke, at du skal have badetøj med. Men på grund af varmen, er der mange hoteller, der har pool. Når du slapper af på hotellet, er det derfor rart, at du kan hoppe i vandet og blive kølet af.

4. Tøj med lange ærmer og ben

Når du skal til et varmt land på safari, har du måske ikke lyst til at have bluser på med lange ærmer eller busker på med lange ben. Det er dog en rigtig god ide at have det med. De lange ærmer og ben kan være med til at skærme din hud mod den skarpe sol og kan være med til at forhindre insektbid.

5. Lukkede sko eller støvler

Igen virker det voldsomt at have lukkede sko med, men mange steder ligger der lange torne på jorden. Hvis du skal ud at gå, kan du derfor komme til at rive dig rigtig slemt, hvis du bare har sandaler på. Sandaler kan dog være gode at have på på hotellet eller i en lejr.