Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

En cykelferie er mulighedernes ferie

Kombiner din ferie med motion og nogle fantastiske naturoplevelser.

Italien er skøn, og har rigtig meget at byde på. Her er både et dejligt klima, gastronomiske oplevelser og masser af flot natur. Dette skal du opleve på din cykel.

Aktiv og kulturrig ferie med gode madoplevelser

Er du typen der bare ikke kan sidde stille, er en cykelferie måske noget for dig.

De bedste perioder at cykle på i Italien er fra marts til juni og september til november. I højsæsonen juli og august er der simpelthen for varmt og befolket til at man får nok ud af sin cykelferie.

Den bedste måde at kombinere sin cykelferie, er klart at komme ud i nogle områder som er mindre turistprægede. Det kan være ved at besøge nogle lokale vingårde, osteproduktioner, pizzabagere m.m., som ikke har adresse i Milano midtby. Tag turen ud på landet og få nogle oplevelser, du ikke troede var mulige.

Dette er også fordelen ved at vælge en cykelferie, frem for en badeferie eksempelvis. På syv dage kan man nå at få så mange forskellige indtryk, og se så meget at man faktisk ikke troede det ville være muligt.

En dejlig rejseform du klart må prøve

Cykelferier er en helt anderledes måde at rejse på, sammenlignet med charterferie. Du gør blot hvad du har lyst til. Her er det helt okay ikke at have noget planlagt, men blot handle ud fra en impulsiv og intuitiv beslutning. Ligeledes gør det også det hele meget sjovere, eftersom man måske ikke nødvendigvis følger en Tripadvisor guide, men rettere bruger sin mavefornemmelse, samt hører lokale italienere af hvad der er værd at besøge og se.

Din forberedelse skal derfor ligge på valg af cykelgrej

Det er klart at det kræver noget professionelt udstyr at være på en cykelferie i syv dage. Har du ikke det rette udstyr, og har fået det afstemt på bedste vis hjemmefra forinden vil din tur blive helt forfærdelig.

Det er nødvendigt, at du har en god og solid stilling på din cykel – og her er det underordnet om det er mountainbike eller racercykel du kører. Stillingen skal være i top, og vi vil til enhver en tid anbefale dig at søge professionel hjælp hos din cykelhandler, for at få den bedste rådgivning.

Har man ikke styr på sit udstyr hjemmefra, når man altså blive godt og grundigt træt af både ferie, men i den grad også af hinanden hvis nødvendige ting som disse ikke spiller 112%.

Det bedste råd er derfor også at tage med fra dette indlæg.

Skal du på cykelferie til Italien, så lav din planlægning hjemmefra – med dette menes der, få styr på disse basale ting, som den rigtige cykel, den perfekte saddelhøjde, den ideelle cykelstilling m.m., men selve oplevelsen dernede bør du tage på impulsive beslutninger og mavefornemmelse… på den måde kommer du og ser nogle områder, du aldrig havde vidst fandtes.

Rigtig god ferie.