Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Få en stor kulturoplevelse i Napoli

Napoli, Italiens tredjestørste by, ligger mellem to vulkanske regioner nær Napoli-bugten. Det er et vigtigt kulturelt, historisk, arkitektonisk og kunstnerisk centrum i Italien. Napoli er en af landets mest befolkede byer. Napoli var en gammel græsk koloni i det 8. århundrede f.Kr. I dag er den kendt for sin blomstrende økonomi. På den anden side er den også berygtet for sin lovløshed og mafia, politisk korruption og uhyggeligt dårligr strukturerede trafik. De, der besøger Napoli i sommerferien, er sikret en stor kulturel oplevelse med brav underholdning.

Det Nationale Arkæologiske Museum er Napolis vigtigste museum og huser de største samlinger af romerske artefakter, herunder de, der er fundet i Herculanum og Pompeji. Museo di Capodimonte er et førsteklasses kunstgalleri og -museum, der viser værker af berømte malere fra det 13.-18. århundredem såsom Raphael, El Greco og Caravaggio. Napoli er også hjemsted for mange religiøse helligdomme for katolikker, hvoraf den vigtigste er domkirken i Napoli.

Byens centrale plads er Piazza del Plebiscito, som har mange berømte seværdigheder i nærheden, herunder Royal Palace, opholdsstedet for Bourbon Kings i det 18. århundrede. Nær byens torv ligger Teatro di San Carlo, der største og ældste operahus i Italien. Der er også mange shoppingcentre i de omkringliggende områder, når famliens indkøbsbehov skal dækkes på ferien.

Indkvarteringsmulighederne er rigelige her med hoteller til rimelige priser. Det er bedst at bruge offentlig transport til at komme rundt Napoli.