Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Turen går til Italien – men hvordan?

Hvis du planlægger din næste sommerferie i Italien, så skal du være opmærksom på de forskellige transportformer, som du kan tage for at rejse dertil. Dette vil hjælpe dig med at planlægge dit budget og din rejseplan bedre. For ikke-europæere er flyvning den bedste løsning, med lidt efterforskning vil du nemt finde flyselskaber, som tilbyder konkurrencedygtige priser på flybilletter til Italien. For dem, der bor i Europa er der en hel del muligheder, herunder tog, bus og bil. Det vigtigste er, at du har det nødvendige visum og dokumentation på plads for at passere gennem lande på vej til Italien.

Der er en hel del internationale togforbindelser, som forbinder britiske og europæiske lande med vigtige italienske byer. Du kan booke komfortable sovekabiner, da rejsen kan være lidt lang. Italien er også godt forbundet med luftflyvning til byer rundt om i verden. Det bør ikke være svært at finde en forholdsvis billig flyrejse til landet, selvom flybilletpriserne kan stige i højsæson, dvs. fra juni til september og i julen. Hvis du rejser i dit private køretøj, så sørg for at have de nødvendige tilladelser, ejerskabsbevis og forsikringsdokumenter.

Angående rejser med bus er der mange busselskaber, der tilbyder tjenester i hele Europa. Der er busforbindelser til vigtige italienske byer som Rom, Milano, Firenze, Venedig og Siena. Hvis du ønsker at komme til Italien fra et Middelhavsland, kan du overveje at rejse med færge. De fleste ruter drives kun i sommermånederne, så det er en god idé at besøge landet i din sommerferie.