Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Vandretur i Norditalien? Ja tak!

Italien er en af Europas mest populære feriedestinationer, og mange ser frem til at tage en tur sydpå til sommer. Det er dog ikke kun sandstrande og storbyer, folk tager ned for at opleve. Mange tager til Italien for at holde ferie i det fri og opleve den italienske natur. Her kan du finde ud af, hvorfor en vandretur i Norditalien er et godt bud på din næste ferie.

En anderledes, men skøn ferie

De fleste forbinder sandsynligvis Italien med netop solskin, sandstrande, god mad, vin og storbyer med høj kulturel værdi. Italien er dog meget mere end det. I løbet af de seneste år, har flere og flere fået øjnene op for, hvor fantastisk det er at være på vandretur i Italien.

At være på vandretur er en helt anden type ferie end en charterrejse eller en storbyferie, og det skal man være klar over. Ikke desto mindre er det en fantastisk måde at holde ferie på. Man får en pause fra hverdagens rytme og kan nyde smuk natur langt væk fra computeren og fjernsynet. Og så er der næsten ikke noget mere idyllisk end et aftenbål under en klar stjernehimmel.

Pak med omtanke

Når du tager på vandretur, er det vigtigt at pakke med omtanke. Det kan ødelægge en hel tur at skulle slæbe rundt på en for tung taske. Det kan også ødelægge din ryg, hvis tasken ikke sidder ordentligt. Derfor er en vandrerygsæk uundværlig, når du drager afsted mod nye eventyr. Du kan finde gode vandrerygsække her.

Selvom tasken sidder ordentligt, må den stadig ikke blive for tung. Pak kun det allermest nødvendige, og undgå at stoppe ting, som du ikke har brug for, ned i tasken. Vær især opmærksom på at mad hurtigt vejer meget mere, end man lige skulle tro.

Ruter for enhver

Du skal ikke lade dig afskrække, hvis du ikke er vant til at vandre. I Norditalien – og de fleste andre steder – er der nemlig ruter, der egner sig til nybegyndere såvel som de mere rutinerede vandrere. Nogle steder kan man tilmelde sig såkaldte fællesture, hvor man vandrer i grupper, som ledes af en turguide. Dette er en oplagt mulighed, hvis du ikke har vandret så meget før. Det kan dog være en fordel at teste vandredisciplinen en weekend herhjemme i Danmark, så du kan få en fornemmelse af, om det overhovedet er noget for dig.