Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Rejs smart: Sådan finansierer du dine drømmerejser med lån

Ja, det er muligt at finansiere dine drømmerejser med lån. Det er en god måde at sikre, at du har pengene til rådighed, når du har brug for dem, og at der ikke kommer nogen uventede overraskelser i form af ekstra gebyrer eller renteudgifter, hvis der opstår uventede udgifter. Men før du optager en hvilken som helst form for lån (herunder personlige lån), er der flere vigtige ting, du skal være opmærksom på:

Du skal kende den rigtige type lån.

Den rigtige lånetype afhænger af dit formål.

Hvis du planlægger at finansiere en rejse, er et rejselån den bedste løsning. Det kan bruges til flyrejser og indkvartering samt andre udgifter som mad og aktiviteter under rejsen. Hvis du ønsker at betale for en vare, der skal bruges under rejsen, er det bedre, hvis du optager et privatlån i stedet for et rejselån, fordi privatlån giver større fleksibilitet med hensyn til tilbagebetalingsperioder og rentesatser.

Du skal vide, hvad du kan betale tilbage.

Det første, du skal vide, er, hvor meget du har råd til hver måned. Hvis du ønsker at betale dit lån af på tre år, men kun har penge nok til et år, så kommer det ikke til at ske.

Derfor er det afgørende, at du finder ud af, hvor mange penge der skal bruges som udbetaling og månedlige betalinger, før du ansøger om lån.

Tag ikke mere på, end du kan klare.

Tag ikke mere vægt på, end du kan klare.

Den bedste måde at undgå at påtage sig for meget gæld på er at være ærlig over for dig selv om din evne til at betale den tilbage, og sørg for, at det beløb, du låner, passer til din livsstil og dine økonomiske mål. Hvis et lån kommer til at belaste dit budget, er det måske slet ikke værd at tage det!

Sørg for, at du ikke opbruger din kreditgrænse.

Hvis du bruger et kreditkort, skal du sørge for, at du ikke overskrider din grænse. Mange kreditkortselskaber opkræver et gebyr for overudnyttelse af din kreditgrænse, og det er bedre at være på den sikre side end at fortryde. Hvis du har brug for at foretage et køb med dit kort, så prøv at bruge et betalingskort i stedet – det er mere sikkert og koster dig ikke penge i gebyrer eller renter senere hen.

Hvis et kontant forskud ikke er en mulighed, kan du overveje at bruge et betalingskort i stedet.

Hvis du planlægger at bruge et kreditkort, er der et par ting, du skal huske på. For det første skal du sikre dig, at kortet ikke har noget årsgebyr og tilbyder belønninger for udgifter på områder, der stemmer overens med dine rejsemål. Nogle populære rejsrelaterede belønningsprogrammer omfatter Chase Sapphire Reserve (3 point pr. dollar brugt), Barclaycard Arrival Plus World Elite Mastercard (2 miles pr. dollar), Citi Premier Passport Visa Signature Card (300 dollars årlig rejsekredit).

For det andet bør du ikke have mere end et eller to kort på dig på et givet tidspunkt – jo flere kort du har på dig, jo større er risikoen for tyveri eller tab, hvis der sker noget på din rejse i udlandet! Endelig skal du være forsigtig med, hvor mange penge der er til rådighed på disse konti, så du ikke pådrager dig gebyrer for overtræk, når du foretager indkøb i udlandet; hav altid nogle kontanter gemt væk, hvis noget går galt!

Vær ikke genert for at bede om hjælp fra venner og familie.

Uanset om det er et lån eller et rentefrit lån, kan du bruge penge fra venner og familie til at finansiere din rejse. Du skal bare betale dem tilbage med renter senere.

Hvis du ikke ønsker at bede om hjælp fra folk i din nærhed, kan du overveje at bruge online-låneplatforme som Kiva eller Prosper (sidstnævnte er ikke tilgængelig i alle stater). Disse websteder tilbyder peer-to-peer-lån, som ikke kræver nogen sikkerhed – og de er ofte billigere end traditionelle banklån!

Det er godt at have flere muligheder, når du skal finansiere dine drømmerejser

Det er godt at have flere muligheder, når du skal finansiere dine drømmerejser.

Du kan bruge et kreditkort, et privatlån eller et kontant forskud. Hvis du bruger et kreditkort, betaler du saldoen af over tid; hvis du vælger et privatlån eller et kontant forskud, skal pengene betales fuldt ud, når det er tid til at betale lånet tilbage.

Nu ved du alt om, hvordan du finansierer dine drømmerejser. Du har et par muligheder, men lad dig ikke overvælde af det! Husk: Det er godt at have flere muligheder, når du finansierer dine drømmerejser. Du kan vælge mellem lån fra venner eller familiemedlemmer, kontantforskud fra kreditkort eller endda bruge betalingskort som en alternativ betalingsmetode, når du rejser i udlandet (hvilket kan være mere sikkert end kreditkort). Det vigtigste er, at du sikrer dig, at den metode, du vælger, passer godt til din økonomiske situation, inden du tager nogen form for skridt, så du ikke bliver overrasket senere hen.