Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Ferie ved de norditalienske søer

Området ved de norditalienske søer byder på en utrolig mangfoldighed – bjergområder, kystegne med subtropisk vegetation, adelspaladser, maleriske småbyer, vinbjerge, museer, forlystelsesparker og vandsport. Her på den sydlige side af Alperne kan du virkelig fornemme, at du er kommet til Sydeuropa. Her vokser citron- og morbærtræer, magnolier og mimoser.

Klimaet ved søerne er mildt og naturen meget afvekslende med et frodigt planteliv, bjergskråninger med oliventræer, vinmarker og cypresser samt idylliske landsbyer.

Aktiv ferie og udflugter
Her kan du holde en afslappet ferie med mulighed for bl.a. ridning, vandsport, badning, udflugter og golf. Søernes beliggenhed gør det muligt at foretage udflugter til nogle af de kendte byer såsom Verona, Como, Milano, Bolzano og Venedig, der kan nås på 1-3 timer i bil, afhængigt af det valgte feriested.

Como, Maggiore og Piemonte
Begge søer er smukke og stemningen er intim på grund af nærheden med de korte afstande mellem søbredderne. Tiden kan ofte sættes tilbage, de flotte villaer og gamle hoteller ser ud, som da de blev bygget og heldigvis bliver de bevaret i samme stil. Modsætningerne kommer i Piemonte, hvor de gamle gårde i dag er forandret til flotte agroturismer, hoteller og spisesteder i de kendte vindistrikter. Det er her de bedste trøffler findes, og nogle af de mere kendte vine, som Barolo og Barbarresco, kommer fra Piemonte.

Lago Maggiore
Lago Maggiore byder på sydlandsk pragt og skønhed. Og de omgivende bjerge og skove giver samtidig kølighed i sommervarmen. Her er skønt og grønt, og stranden ved Cannobio er en af de smukkeste ved søen.

Lago de Como
Ved Lago di Como vokser citron- og morbærtræer, magnolier og mimoser. Her på den sydlige side af Alperne kan du virkelig fornemme, at du er kommet til Sydeuropa.

Pognano Lario – Lago di Como
Ved Lago di Como ligger en perlerække af smukke villaer langs søen, som oprindelig var sommervillaer for Milanos velhavende byboere, men som i dag er beboet af AC Milan og FC Inters højt betalte fodboldstjerner. En anden af de mere kendte beboere er George Clooney, og søen er ikke blevet mindre populær efter, at den sidste James Bond film har en del optagelser herfra, blandt andre afslutningsscenerne.

Lago di Ledro
Molina di Ledro ligger 2 km fra Ledro-søen. Her er flot natur, frisk luft og fred og ro til en herlig familieferie.

Molina di Ledro – Lago di Ledro
Ledrosøen er en spændende, mindre sø, som ligger højt over Gardasøen mellem bjergene. Der er et helt anderledes stille og roligt miljø her end ved Gardasøen. Historiske minder tyder på, at de første beboere boede i hytter på pæle ude i søen. I dag er det et yndet udflugtsmål og sommerhusområde for italienerne. Der er utroligt smukt og området passer glimrende til naturelskere som vandrefugle og mountainbikere.