Ferie i Norditalien

– din guide til ferie i Norditalien

Besøg sandstrandene i Abruzzo

Beliggende mellem Adriaterhavet og Apenninerne er Abruzzo et af Italiens mest tyndt befolkede områder. Teramo, Pescara, Chieti og L’Aquila er de fire provinser i Abruzzo. Dens østlige del består af en sandet kyststrækning, mens den vestlige del er bjergrigt. Området har frodig natur og et rigt dyreliv. Familier på sommerferie kan besøge Parco Nazionale d’Abruzzo, Italien førende nationalpark og hjemsted for vilde katte, brune bjørne, ørne og ulve.

Abruzzo er kendt for sine skisportssteder, som det har hele 21 af. Det er også hjemsted for mange smukke sandstrande. Hvis du ønsker at forkæle dig selv med sjove strandaktiviteter i løbet af din sommerferie, kan du bo på et af Abruzzos mange fremragende strandområder. Dem, der ønsker at foretage udforskninger på egen hånd, kan bo på hoteller og hytter spredt ud over regionen.

En af regionens tidligste bosættelser var Picenians, hvis økonomi i høj grad er afhængig af fiskeri og landbrug. Selv i dag er husdyrbrug og afgrøder et hovederhverv. Gulerødder, spinat, kartofler, figner, peberfrugter, tomater og blommer dyrkes i vid udstrækning. Får- og kvægopdræt samt fiskeri er andre beskæftigelser. I visse provinser er der kemikalie-, glas-, tekstil- og teknikfabrikker.

Abruzzo er hjemsted for mange gamle historiske steder, herunder stenslotte og middelalderlige fæstninger. Du vil også finde flere små kapeller med charmerende arkitektur. Regionen har en rig lokaltradition og rigt kulturliv med festivaler, der afholdes i løbet af året. Nogle af disse omfatter karnevaler, kulinariske festivaler og hestevæddeløb.